LEIF – fra plovfure til bonede gulve

Bogen om Leif Mikkelsen er historien om en knægt, der som syttenårig blev valgt som formand for den lokale idrætsforening. Det er fortællingen om en folkelig fusion i DGI, interne kampe i Venstre og om at være den afgørende styrke i et dødsdømt politisk projekt, som i 2015 blev Danmarks femtestørste parti med 13 mandater i Folketinget.

Leif har gået syv år i skole i det, som familien kalder ”Sinding Seminarium”. Han har aldrig læst en bog om ledelse eller deltaget på forkromede kurser i, hvordan man som leder bør gå forrest. Alligevel har han formået at sætte historiske aftryk som markant leder og frontfigur i både det frivillige Foreningsdanmark og gennem sit politiske virke på Christiansborg – ene og alene på et fundament af stærke værdier og med holdfølelse, tillid, timing og sin gadedrengeagtige facon som motor.

Bogen er blevet til som et hemmeligt projekt gennem de sidste par år. Forfatterne har interviewet mere end 25 personer – lige fra en ungdomsven til statsministeren – som på hver sin måde har været eller stadig er tæt på hovedpersonen. ”Det har været en fantastisk rejse, vi forfattere har været på igennem hele processen. Men også svær fordi vi tit har haft lyst til lige at få dette og hint belyst fra ham selv. Det er dog lykkes, på trods af de mange medvirkende, at holde projektet hemmeligt hele vejen,” siger Majbritt Mikkelsen og Peter Lundberg.

Lørdag den 1. august blev projektet præsenteret for Leif Mikkelsen i forbindelse med hans 70-års fødselsdagsreception. Læs artikel fra Midtjyllands Avis fra mandag den 3. august 2015

Bogen om Leif Mikkelsen
Køb bogen hos Saxo

Bogen er skrevet af: Majbritt Mikkelsen og Peter Lundberg

Udgives på Forlaget PROfil

Er trykt hos: AKAPRINT A/S, Tilst

Omfang: 208 sider

Vejl. udsalgspris: kr. 150,-

Distribution via: Dafolo