Forfatter

At udtrykke sig med ord

Netop det at udtrykke sig i ord og billeder har altid været en vigtig del af mit kunstneriske virke. Det har så også resulteret i mange foredrag og tekster fra min hånd.

Jeg har skrevet skønlitterære tekster i lige så mange år, som jeg har malet. Det vil sige i mere end 50 år. Dog har de mange fortællinger, noveller og romaner levet en næsten skjult tilværelse i en stribe ringbind på reolen. Men i og med at jeg i 2006 valgte at blive kunstner på fuld tid, fik jeg for alvor sat gang i skriveriet.

Naturligvis har jeg gennem årene haft en stor drøm om på et tidspunkt at få udgivet mine fortællinger og romaner, men har blot holdt mig tilbage. Tidspunktet skulle være det rigtige. Det blev det så i 2012, hvor min første bog ”GRÆNSEOVERSKRIDELSER” udkom. Siden er flere bøger og lydbøger kommet til og nye er på vej.

2012 GRÆNSEOVERSKRIDELSER (5 fortællinger)
2015 LEIF – fra plovfure til bonede gulve (biografi)
2015 JUST MEMORIES (kunstnerportræt)
2017 AGENDA (spændingsroman) – fås også som lydbog
2018 OPGØRET (spændingsroman) – fås også som lydbog
2020 EFTERSPIL (spændingsroman) – fås også som lydbog
2022 SÅDAN SET (3 noveller) – fås også som lydbog

Grænseoverskridelser (2012)

Grænseoverskridelser er er Peter Lundbergs debut som forfatter.

Bogens fem fortællinger bindes umærkeligt sammen som et værk. Hver for sig sætter de livet på spidsen, og vi genkender måske ét og andet, som vi aldrig har set før. Som læser føres vi ind og ud af forskellige verdener, hvor vi gribes, fascineres og røres i denne afspejling af livet, kærligheden og døden.

Fortællingerne handler om mennesker på godt og ondt. Vi møder dem en tilfældig dag, hvor der uventet sker en grænseoverskridende handling i deres liv.

Læs mere på forlagets side

LEIF – fra plovfure til bonede gulve (2015)

LEIF er historien om den 17-årige landmandssøn, der endte på Christiansborg

Bogen om Leif Mikkelsen er historien om en knægt, der som syttenårig blev valgt som formand for den lokale idrætsforening. Det er fortællingen om en folkelig fusion i DGI, interne kampe i Venstre og om at være den afgørende styrke i et dødsdømt politisk projekt, som i 2015 blev Danmarks femtestørste parti med 13 mandater i Folketinget.

Gennem sin karriere formåede han at sætte historiske aftryk som markant leder og frontfigur – ene og alene på et fundament af stærke værdier og med holdfølelse, tillid, timing og sin gadedrengeagtige facon som motor.

Læs mere på forlagets side

JUST MEMORIES (2015)

JUST MEMORIES er et kunstnerportræt om PETER LUNDBERG

Bogen udkom i forbindelse med den store solo udstilling JUST MEMORIES på KunstCentret Silkeborg Bad i 2015.

Den fortæller historien om vejen til kunstnertilværelsen. Ligesom ni personer hver især giver et godt indblik i forskellige værker.

Hvordan er det at leve med Lundbergs kunst i dagligdagen?

Det er en bog – rigt illustreret, som kommer bag kunstneren og denne holdninger..

Læs mere på forlagets side

AGENDA (2017)

AGENDA er det første bind i roman-trilogien omkring efterforskeren Thor Thomsen.

Thor Thomsen står midt i en personlig krise med en døende far og en familie, som han ikke føler sig som en del af. Samtidig er han kørt fast i rutiner og manglende arbejdsmæssige udfordringer. Men under en morgenløbetur i skoven på vej til jobbet på politistationen i Silkeborg gør han en vigtig observation. Det, han får øje på, kommer til at ændre hans liv for altid.

Læs mere på forlagets side

OPGØRET (2018)

OPGØRET tager direkte tråden op fra AGENDA

Agenda var den første bog i serien om forfatteren og efterforskeren,Thor Thomsen og svindelaffæren omkring finanskoncernen T.T.Webb & co.
Under Thors efterforskning får vi et mere indgående kendskab til ham som person og de opgør, han må tage i sit liv.

Savnede personer fra fortiden dukker uventet op og kommer til at spille en væsentlig rolle.

Læs mere på forlagets side

EFTERSPIL (2020)

EFTERSPIL er det sidste bind i AGENDA-trilogien om forfatteren og efterforskeren Thor Thomsen

I romanen følger vi Thors arbejde med den nye roman, ”Manden på bjerget”, samtidig med, at hans eget liv hvirvles ind i nye problemer.
Han er kommet sig godt ovenpå sin alvorlige sygdom, men et psykiske efterspil bryder uventet ud og udfordrer ham. Han kan ikke overskue sit liv og kommer derved til at drage nogle slutninger, som viser sig at få alvorlige konsekvenser.

Læs mere på forlagets side

SÅDAN SET (2022)

SÅDAN SET er en lille samling bestående af tre noveller, som på hver sin måde tager livtag med døden

I novellerne møder vi forskellige personer, der befinder sig i forskellige stadier i livet. Men uanset deres alder eller livssituation, har de alle haft en tæt oplevelse med døden.

Deres reaktioner spænder fra at føle lettelse og frihed til at føle savn, ensomhed eller isolation. Men hvordan håndterer de omverdenens forventninger til deres sorg, hvis de ikke føler sorg, men derimod frihed?

Det vigtigste for dem er at bevæge sig videre i livet med de muligheder og udfordringer, som den nye situation giver dem.

Læs mere på forlagets side

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på plart@peterlundberg.dk.

Du kan også udfylde formularen her, så vil jeg efterfølgende kontakte dig.

Tak for din interesse.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.