Peter Lundberg holder foredrag

Jeg har gennem en del år holdt mange foredrag i bl.a. højskoleregi (for voksne), ældresagen, menighedshuse, medborgerhuse, firmaer, kunstmuseer, kunstforeninger, Rotary, Odd Fellow mm. Altid med en god respons fra publikum og arrangør.

Efter en lang karriere indenfor reklame og marketing foretog jeg i 2007 et paradigmeskifte og sagde mit job op som marketingchef i en international koncern for at forfølge min inderste drøm. At være kunstner på fuld tid. Noget jeg har drømt om, siden jeg som barn i 1969 begyndte af male billeder.

Mit daglige virke i dag er som billedkunstner og forfatter, og begge dele er heldigvis i god fremdrift. Jeg har gennem årene haft mange udstillinger i ind og udland. 2017 blev et meget spændende år med bl.a. en stor udstilling på Galleri Petra Lange i Berlin. Det var sammen med én af tysklands meget kendte bronceskulptører, Michael Jastram. Dette udstillingssamarbejde fortsatte i 2018 i Berlin og med en udstilling ligeledes i 2018 hos Belle Art Gallery i Danmark.

Som forfatter har jeg indtil nu udgivet fem bøger.
GRÆNSEOVERSKRIDELSER i 2012.
LEIF fra plovfure til bonede gulve i 2015.
Just Memorier i 2015
I 2017 udkom jeg med 1. bind i min spændingsroman trilogi AGENDA. Bogen blev præsenteret på KRIMIMESSEN 2017 i Horsens og fik en pæn modtagelse af læserne.
2. bind OPGØRET udkom i november 2018 og er med på KRIMIMESSEN 2019. 

Fra et kunstnerliv på fuld tid

“A CLOSER LOOK AT THE WORLD BEHIND”

I dette foredrag fortæller jeg om at tage livet op til revision og forfølge den inderste drøm – med de konsekvenser det så også medfører. Det er fortællingen om marketingchefen, der fulgte sin drøm, foretog et vanebrud i tilværelsen og sprang fra det sikre chefjob til en usikker tilværelse som kunstner og forfatter på fuld tid.

Vi får i denne personlige udviklingshistorie et unikt indblik i de overvejelser der foregår på atelieret under arbejdet med malerierne, udsmykningsopgaverne og de store udstillinger i ind- og udland. Foredraget byder på en masse billeder fra et langt kunstnerliv.

I foredraget åbnes der også op nogle af de tanker og overvejelser der har været omkring arbejdet med mine bøger. Senest med spændingsromanen / krimitrilogien AGENDA, hvor første bind udkom den 14. marts 2017. Der vil være et unikt indblik i arbejdet med efterfølgeren.

Overordnet er temaet ”A CLOSER LOOK AT THE WORLD BEHIND”. For netop dette spørgsmål har jeg som maler og forfatter forsøgt at afdække og fortolke i rigtig mange år. Hvem er vi? Hvor er vi på vej hen? Hvad er meningen med det hele?

Jeg bygger foredraget op som en form for musika-li-talte fordrag, hvor de mange ord bliver krydret med nogle sange / viser. Det giver tilhørerne en helhedsoplevelse og giver en forfriskende og hyggelig afveksling i arrangementet.


Tankepauser

Dette foredrag er en episk fortælling om livets mange spørgsmål, og om hvorfor vi halser sådan afsted i livet.

Det er som om, vi er bange for ikke at nå livets afslutning til tiden.

Det ene øjeblik er vi et barn der synes at tiden bare står stille og længes efter at blive voksen. Det næste øjeblik er vi blevet voksne, og halser  afsted for at nå målet, at blive frie og uafhængige, mens vores børn vokser op, uden vi er tilstede. Den dag, hvis vi så når det, hvor vi er gamle og sidder og kigger tilbage på det levede liv. Fortryder vi måske, at vi ikke var tilstede i nuet, det øjeblik nuet varede.

Foredraget er en eftertænksom og reflekterende tankepause, hvor publikum får noget at forholde sig til og ikke mindst at tænke over. Det er i blandet lige dele alvor og humor.

Som tiden dog går og går og går …
Jeg synes hele tiden, at året lige er startet, og så er det allerede gået.
Kan den da ikke bare stå stille lidt?
Tiden.
Bare et lille øjeblik …
Så jeg lige kan stoppe op, trække vejret og se mig omkring.