På vej mod lyset

På vej mod lyset

På vej mod lyset

Er en ny serie malerier, som jeg arbejder på. Her er der er fokus på lysets gennemskin i naturen.

Inspirationen fik jeg en vinterdag, hvor jeg var på motivjagt i skovene omkring Silkeborg. Dybt inde i skoven ved Sindbjerg i Sejs fandt jeg i en lysning en oversvømmelse, som var frosset til is. Isens overflade var ikke glat, men derimod havde den en nubret struktur som lyste op ved de snefnug der med løs hånd var drysset ud over det hele. Det magiske øjeblik opstod, da lyset brød gennem træerne i nogle klart afgrænsede lysstriber som med et fremkaldte alt dét der lå under det hele.

Jeg tog nogle fotos af sceneriet, som du kan lade dig inspirere af.

Hjemme på atelieret gik jeg derefter i gang med at få arbejdet netop den stemning ind i en række oliemalerier, som jeg primært har spartlet op i mange pastose lag, så de er helt reliefagtige.

I motiverne fokuserer jeg på skovbundens strukturer på forskellige årstider. Jeg kigger både gennem vand og is, mens jeg forsøger at indfange lysets refleksioner og skygger i erindringen.

Jeg kalder serien ”På vej mod lyset”. Det gør jeg, fordi vi alle på én eller anden måde er tiltrukket af og på vej mod et eller andet lys her i livet. Lyset leder os ad den vej, hvor det er mest iøjnefaldende og dragende. Lyset nærer livet og fremkalder det mørkelagte og skjulte, så det kommer frem i lyset.

På vej mod lyset 1

På vej mod lyset 2

På vej mod lyset 3

På vej mod lyset 4

På vej mod lyset 5

På vej mod lyset 6

På vej mod lyset 7

På vej mod lyset 8

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på plart@peterlundberg.dk.

Du kan også udfylde formularen her, så vil jeg efterfølgende kontakte dig.

Tak for din interesse.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.