Tegninger

Tegninger

For en del år siden gik jeg systematisk i gang med at udforske forskellige tegneteknikker. Jeg havde lyst til at finde ind i et nyt tegneunivers der var helt mit eget. At det blev priktegninger, skete nærmest ved en tilfældighed. Jeg havde længe siddet med nogle tegninger og skraveret, og da jeg ville lysne nogle mørke felter i en tegning, satte jeg nogle tilfældige prikker. Pludselig var der nogle få prikker i en tegning. I den næste blev det til flere. Siden har det udviklet sig til en værre omgang nørden med at prikke prikker i små og store tegninger. Prikkernes antal løber op i mange tusinde i en enkelt tegning. Det er nærmest som en meditation for mig at sidde time efter time, dag efter dag, uge efter uge og få prikket de små sorte 0,05 mm prikker på papiret. Igennem processen iagttager jeg, hvordan motivet langsomt vokser frem fra papiret, mens det får sit liv i et udtryk, som er helt mit eget.

Mange af tegningerne handler om ydre og indre dialoger mellem to eller flere parter. Alle tegningerne fortæller deres egen historie.

Som en form for nøgle til forståelsen af disse tegninger viser jeg her et eksempel.

Hendes attitude er klar, som hun står der og strutter i al sin skønhed. Det lyser ud af hende, at hun er vældig interesseret i ham. Man kan også se, at hun i sit indre allerede har planlagt, at netop de to skal have to kærlighedsbørn sammen. Han derimod er ikke helt parat eller med på idéen. På den ene side er han tiltrukket af hende, men han er også frastødt. Det ser vi på føddernes placering, som er både for og imod. Ser vi indeni ham, kan vi se, at hans indre stemme er meget klar i sit udtryk. Den advarer ham ved nærmest at trykke rygsøjlen ud på ham, mens den siger; ”Gå væk fra hende, hun er IKKE noget for dig!”

Når du betragter priktegningerne, vil du kunne se de mange dialoger der foregår på kryds og tværs mellem fuglevæsenerne.

Hvis du kigger godt efter i f.eks. malerierne i serien ”A Closer Look at The World Behind”, vil du se en lighed i tegningernes motivverden. De er faktisk en fremkaldelse af de personer / fuglevæsener som findes i malerierne, blot er farverne erstattet af de sorte tusch streger og prikker.

peter lundberg tegninger 1

peter lundberg tegninger 2

peter lundberg tegninger 3

peter lundberg tegninger 4

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på plart@peterlundberg.dk.

Du kan også udfylde formularen her, så vil jeg efterfølgende kontakte dig.

Tak for din interesse.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.